O kadar yorgunum ki, hani kolumu kaldıracak halim yok dersem yeridir...
Geçen cumartesi gününden beri bir koşuşturmadır gidiyor...
Dolayısıyla ben de hal, derman kalmadı...
Bu post yazısından sonra yeniden vurucam kendimi yollara...
Yani daha bitmedi koşuşturma...
Bu arada sanırım hafiftende şifayı kapıyorum sanırım...
Boğazda hafif yanma ve batmalar başlamış durumda...
Soğuk suları lıkır lıkır içersem olacağı bu tabi...
Kadayıf benim en sevdiğim tatlılardan biri...
Ev yapımı, hazır fark etmez...
Her hali kabulümdür...
Bu tatlı ramazan ayında yapıldı ama yayınlamak bu zamana kaldı...
Geç olsun, güç olmasın klasiği ile tarifi yazalım bakalım :)
MALZEMELER:
500 gr. tel kadayıf
Yarım pkt. eritilmiş tereyağ
İri kıyım ceviz
Şerbeti için:
5 bardak şeker
4 bardak su
Yarım limon
Uzeri için:
Maraş dondurma
Antep fıstığı
YAPILIŞI:
Tereyağını kadayıfa ekleyip iyice kkarmanlayın.
Kadayıftan yumuruk büyüklüğünde parçalar kopartıp dört parmağın etrafında dolayıp yuva şekli verin ve tepsiye dizin.
Orta kısımlarına iri kıyım ceviz koyup 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Bu arada şerbeti hazırlayın.
Bütün malzemeyi bir tencereye alın.Şerbet kaynamaya başlayınca altını kısıp beş dakika daha kaynatın.
Ilınmış şerbeti ılınmış kadayıfların üzerine dökün.
Tatlı şerbetini çekip soğuyunca orta kısma dondurma koyup fıstıkla süsleyin ve servis yapın.
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment