Yine bir süre ara verdim,rahatsızlandım, keyfim yoktu. Haftasonu da İzmir'e gittik, işte günler geçiyor şöyle veya böyle...
Gelelim tarifimize; bu sefer de ıspanaktan gidiyoruz. Şimdi de sıra tatlısında, İncim ıspanaklı pastayı çok seviyor. Ne zamandır bana tutturmuştu anne hadi yap diye. Niyetine girdim ve bildiğimiz klasik ıspanaklı pastayı biraz değiştirip bunu bildiğimiz köstebek pasta formunda yaptım. Fakat ev halkı buna yeni bir isim buldu ve Yeşil Tepe Pastası oldu. Buyrun paylaşalım:
Malzemeler:
Keki:
3 adet yumurta
1,5 bardak tozşeker
1 su bardağı dolusu ıspanak püresi süt karışımı ( Yani bir miktar çiğ ıspanak yaprağını yarım bardak kadar sütle rondodan geçirin ve dolu dolu 1 su bardağını geçsin )
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 limon kabuğu rendesi, 1 vanilya
1 kabartma tozu, 1 çay kaşığı karbonat
3 bardak un
Kreması:
1 paket muzlu puding
2, 5 bardak süt
1 paket cremole
1 bardak süt
4 adet büyük muz
Yapılışı:
Öncelikle arkadaşlar kek malzemelerini çırpın ve yuvarlak kek kalıbında pişirin. Pişince soğutun ve üstten bir kapak kesin. Bir bıçak veya kabak oyacağı ile içini bir kase gibi oyun.
Çıkan kek parçalarını elinizle ufalayın.
Bu arada kremayı hazırlayın. Bunun için muzlu pudingi 2,5 bardak sütle pişirin. Cremoleyi de 1 bardak soğuk sütle iyice çırpın. Bunu pudingle karıştırın.
2 adet muzu bu kremanın içine doğrayın. Ayrıca kekten çıkardığınız ve ufaladığınız parçaları da ilave edin. Bir miktarınıda üstünü süslemek için ayırın.
Hazırladığınız karışımın yarısını oyduğunuz kekin içine doldurun. Üzerine 2 muzu dilimleyerek dizin. Kalan kremayı da üzerine yayın ve kubbe şekli verin.
Ayırdığınız ufalanmış kek parçalarıyla üzerini tamamen kaplayın.
No comments:
Post a Comment