Wednesday, May 7, 2014

Midye Börek



midye borek 1







Malzemeler:


-3 adet yufka


-2 adet yumurta


-1 çay bardağı süt


-1 çay bardağı yoğurt


-1 çay bardağı sıvı yağ


İçi İçin: beyaz peynir


Üzeri İçin: 1 adet yumurta


Hazırlanışı: Derin bir kase içerisine süt, yoğurt, sıvı yağ ve yumurtaları ekleyip pürüzsüzleşene kadar çırpın.


Düz zemin üzerine yufkayı serip üzerine hazırladığınız harçtan sürüp dört eşit parçaya kesin.










midye borek 2










Kestiğiniz yufkanın sivri ucunu geniş kısmına kadar büzdürüp kenar kısımlarını birbirinin üzerine gelecek şekilde koyun.


Üst üste gelen kısıma bir miktar peynir koyup büzgülü kısım üste gelecek rulo şekilde sarıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.


Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin.


Yumurtayı çırpıp böreklerin üzerlerine fırça ile sürüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.






Afiyet Olsun :)


No comments:

Post a Comment