Selam değerli dostlar... Nefis börekler yaptım ,saç böreği diyorum bunlara. Şekil aynı ama pişirme tekniği farklı yani, teflon tavada pişirdim. Tadında hiçbir farklılık yok üşenmeyin yapın derim. Hadi kolay gelsin:)
Gerekli olanlar
hamur malzemeleri
1 yumurta
1 çaybardağı süt
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ(daha kolay açılmasını sağlıyor)
yarım paket kabartma tozu
tuz, gerektiği kadar un (kulak memesinden sert kıvamda olacak)
iç malzeme
lorpeynir ve beyaz peynir karışımı (yarı yarıya)
maydanoz,karabiber,kırmızıbiber
üzerine sürmek için tereyağı
Hazırlanışı
Derin bir kapta hamur malzemelerini sırayla koyup yeterli unu da ilave edip iyice yoğuralım ve hamurumuzu en az 15 dk dinlendirelim daha iyi açılıyor.hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp unlayarak açalım .ortadan ikiye kesip hazırladığımız iç malzemeden koyup uçlarını bastırarak kapatalım
teflon tavada tersyüz pişirelim kızarınca üzerine tereyağı sürelim
No comments:
Post a Comment