PATLICAN YEMEKLERİ
PATLICAN YEMEĞİ
PATLICAN KEBABI
FIRINDA PATLICAN KEBABI
FIRINDA PATLICAN YEMEKLERİ
FIRINDA PATLICAN YEMEĞİ NASIL YAPILIR
ağızlarınıza layık nefis bir patlıcan yemeği,en sevdiğim sebzedir patlıcan öyle ya patlıcan deyip geçmeyin ne çok çeşidi yapılıyor öyle değil mi karnıyarık,imambayıldı,hünkar beğendi ,közlenmiş patlıcan salatası ...saymakla bitmez ki
bende sizler için farklı bir patlıcan yemeği hazırladım bu yemeğe tadını veren özel sosu ve patlıcanın türü
Patlıcanın türü derken nasıl patlıcan kullanmalıyız benim kullandığım patlıcan Kayseri, Yozgat civarlarında yetiştirilen küçük ve de mor renkli içi beyaz olan patlıcan ,et gibi lezzeti oluyor Yemliha patlıcanı deniliyor ama bu patlıcan türünün benzerini elbette bulabilirsiniz pazarlarda İzmir patlıcanı olarak da satılıyor
patlıcanlar kızartılmasına rağmen oldukça hafif lokum gibi bir fırın yemeği oluyor yanına da cacık ,pirinç pilavı nefis olmaz mı ne dersiniz
malzemeler:
1 kilo mor patlıcan
kızartmak için sıvı yağ
sosu için:
7-8 adet mantar
3 adet domates
sıvı yağ
sarımsak
karabiber
dilerseniz pul biber
isteğe bağlı yarım çay bardağı su
yapılışı:
- dışı mor kabuklu patlıcanların büyük uzun olmayanlarından seçilir
- kabukları alaca soyulur
- ortasına dikine çizik atılır
- bol kızgın yağda yakmadan kızartılır
- fazla yağını emmesi için havlu kağıt üzerine alınır
- diğer taraftan sosumuz hazırlanır domateslerin kabukları soyularak gelişigüzel doğranır
- tavaya biraz sıvı yağ konulur mantarlar küçük doğranır tava iki kısıma ayrılır bir kısmına mantarlar diğer kısmına küp doğranan domatesler eklenir mantarlar biraz sotelendıkten sonra diğer tarafta pişen domatesler mantarla karıştılır 3 diş sarımsak doğranarak ilave edilir hafifçe pişirilir biraz karabiber ve pul biber ,tuz eklenir dilerseniz yarım çay bardağı su eklenerek 1 dakıka sonra ocaktan alınır
- patlıcanlar tepsıye karınları da açılarak boşluk kalmayacak şekilde dizilir üzerlerine mantarlı domates sos dökülür
- fırın 200 dereceye ayarlanır
- önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika kadar üzeri alimüyum folyo ile kapalı olarak pişirilir
- fırından çıkınca incecik doğranmış maydonoz ile süslenir
- sıcak olarak servis edilir
afiyet olsun...
FIRINDA PATLICAN YEMEĞİ NASIL YAPILIR
bğalantıya tıklayınız
http://yemekteknikleri.blogspot.com/2013/09/firinda-patlican-yemegi-nasil-yapilir.html
dilerseniz hiç su kullanmayabilirsiniz
kaşarlı tatları seviyorsanız üzerine kaşar rendesi de kullanabilirsiniz
sosta ben kuru soğan ve yeşil biber kullanmadım ama dilerseniz bunları da ekleyebilirsiniz hatta havuç bile ilave edebilirsiniz
No comments:
Post a Comment