Sunday, September 15, 2013

FIRINDA PATLICAN YEMEĞİ



PATLICAN YEMEKLERİ

PATLICAN YEMEĞİ

PATLICAN KEBABI

FIRINDA PATLICAN KEBABI

FIRINDA PATLICAN YEMEKLERİ 

FIRINDA PATLICAN YEMEĞİ NASIL YAPILIR

firinda patlican yeme i 1

ağızlarınıza layık nefis bir patlıcan yemeği,en sevdiğim sebzedir patlıcan öyle ya patlıcan deyip geçmeyin ne çok çeşidi yapılıyor öyle değil mi karnıyarık,imambayıldı,hünkar beğendi ,közlenmiş patlıcan salatası ...saymakla bitmez ki

firinda patlican yeme i 2

bende sizler için farklı bir patlıcan yemeği hazırladım bu yemeğe tadını veren özel sosu ve patlıcanın türü

Patlıcanın türü derken nasıl patlıcan kullanmalıyız benim kullandığım patlıcan Kayseri, Yozgat civarlarında yetiştirilen küçük ve de mor renkli içi beyaz olan patlıcan ,et gibi lezzeti  oluyor Yemliha patlıcanı deniliyor ama bu patlıcan türünün benzerini elbette bulabilirsiniz pazarlarda İzmir patlıcanı olarak da satılıyor

patlıcanlar kızartılmasına rağmen oldukça hafif lokum gibi bir fırın yemeği oluyor yanına da cacık ,pirinç pilavı nefis olmaz mı ne dersiniz

firinda patlican yeme i 3

malzemeler:

1 kilo mor patlıcan

kızartmak için sıvı yağ

sosu için:

7-8 adet mantar

3 adet domates

sıvı yağ

sarımsak

karabiber

dilerseniz pul biber

isteğe bağlı yarım çay bardağı su

yapılışı:


  • dışı mor kabuklu patlıcanların büyük uzun olmayanlarından seçilir

  • kabukları alaca soyulur

  • ortasına dikine çizik atılır

  • bol kızgın yağda yakmadan kızartılır

  • fazla yağını emmesi için havlu kağıt üzerine alınır

  • diğer taraftan sosumuz hazırlanır domateslerin kabukları soyularak gelişigüzel doğranır

  • tavaya biraz sıvı yağ konulur mantarlar küçük doğranır tava iki kısıma ayrılır bir kısmına mantarlar diğer kısmına küp doğranan domatesler eklenir mantarlar biraz sotelendıkten sonra diğer tarafta pişen domatesler mantarla karıştılır 3 diş sarımsak doğranarak ilave edilir hafifçe pişirilir  biraz karabiber ve pul biber ,tuz eklenir dilerseniz yarım çay bardağı su eklenerek 1 dakıka sonra ocaktan alınır

  • patlıcanlar tepsıye karınları da açılarak boşluk kalmayacak şekilde dizilir üzerlerine mantarlı domates sos dökülür

  • fırın 200 dereceye ayarlanır

  • önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika kadar üzeri alimüyum folyo ile kapalı olarak pişirilir

  • fırından çıkınca incecik doğranmış maydonoz ile süslenir

  • sıcak olarak servis edilir



afiyet olsun...

FIRINDA PATLICAN YEMEĞİ NASIL YAPILIR 

bğalantıya tıklayınız

http://yemekteknikleri.blogspot.com/2013/09/firinda-patlican-yemegi-nasil-yapilir.html

dilerseniz hiç su kullanmayabilirsiniz

kaşarlı tatları seviyorsanız üzerine kaşar rendesi de kullanabilirsiniz

sosta ben kuru soğan ve yeşil biber kullanmadım ama dilerseniz bunları da ekleyebilirsiniz hatta havuç bile ilave edebilirsiniz


firinda patlican yeme i 4






No comments:

Post a Comment