Günaydın..
Haftanın tam ortasında yağmurlu serin bir güne uyandık bu sabah..
Yavaş yavaş kış günleri kendini belli ederken, çok geç kalmadan menemeliklerimi ve yemeklik domateslerimi hazırlayacağım bugün..
İşlerime geri dönerken sizleri nefis poğaçalarımla başbaşa bırakıyorum..
Yumuşacık lokum gibi poğaçalar istiyorsanız, tam üstüne bastınız :) Annem ile yaptığımız bir kahvaltıda hazırladığım bu poğaçalarım favorim oldu çıktı :)
Malzemeler:
5 su bardağı un
1 pk. instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta akı
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
Yoğurmak için ılık su
İç Malzemesi:
4 adet haşlanmış patates
1 çay bardağı süt
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
Susam
Yapılışı:
Hamur için, un yoğurma kabına alınıp tuz ile harmanlanır. Ortası havuz yapılıp maya, yumurta akı, sıvıyağ ve süt eklenip yoğurmaya başlanır. Ilık su ilave ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğrulur.
Hazırlanan hamur üzerine nemli bir bez örtülerek bir kenarda dinlendirilir.
İç malzeme için: Patatesler çatalla ezilip tuz, karabiber ve kırmızı biber ile karıştırılır. Süt ilave ederek püre gibi bir kıvam alması sağlanır. Patatesin büyüklüğüne göre süt ilave etmek gerekebilir.
Dinlenen hamur üç parçaya ayrılıp her parça unlanmış tezgahta merdane ile 1 cm. kalınlığında açılıp ikiye kesilir. İki parçaya da patates sürülüp rulo yapılır ve 4 parmak genişliğinde kesilir.
Diğer hamurlara da aynı işlem uygulanıp bütün minik rulolar fırın tepsisine sıralanır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp çatalla çizilir. Susam serpilip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun..
No comments:
Post a Comment