22 Eylül 2013
Kuyruk çorbası, dana kuyruğu haşlanarak elde edilen haşlanmış etten sade veya terbiyeli olarak yapılır. Yapılan her iki çeşit kuyruk çorbası, sarımsaklı sirke ile servis edilebilir. Kuyruk çorbası etli paça çorbası, paça çorbası veya düğün çorbası ile aynı lezzete sahiptir. Parçalanmış olarak dana kuyruğunu sakatat satan dükkanlardan temin edebilirsiniz. Bu tarifte dana kuyruğu haşalanarak, etinden sade kuyruk çorbası yapılmıştır.
kuyruk çorbası malzemesi
üç yüz gram haşlanmış dana kuyruk eti
altı bardak kuyruk suyu
sarımsaklı sirke
pul biber
tuz
kuyruk çorbasının yapımı
tarife uygun olarak burdan dana kuyruğunu haşlayın
ardından haşlanmış eti kemiğinden ayırın
ve küçük parçalara bölün
kuyruk suyu ile haşlanmış eti bir defa kaynatın ve ocaktan alın
çorbanın tuzunu ayarlayın
ardından pul biber ve sarımsaklı sirke ile servis edin
afiyet bal şeker olsun
No comments:
Post a Comment