Wednesday, September 25, 2013

kuyruk çorbası


22 Eylül 2013

kuyruk corbasi 1



Kuyruk çorbası, dana kuyruğu haşlanarak elde edilen haşlanmış etten sade veya terbiyeli olarak yapılır. Yapılan her iki çeşit kuyruk çorbası, sarımsaklı sirke ile servis edilebilir. Kuyruk çorbası etli paça çorbası, paça çorbası veya düğün çorbası ile aynı lezzete sahiptir. Parçalanmış olarak dana kuyruğunu sakatat satan dükkanlardan temin edebilirsiniz. Bu tarifte dana kuyruğu haşalanarak, etinden sade kuyruk çorbası yapılmıştır.






kuyruk çorbası malzemesi

üç yüz gram haşlanmış dana kuyruk eti

altı bardak kuyruk suyu

sarımsaklı sirke

pul biber

tuz



kuyruk çorbasının yapımı

tarife uygun olarak burdan dana kuyruğunu haşlayın

ardından haşlanmış eti kemiğinden ayırın

ve küçük parçalara bölün

kuyruk suyu ile haşlanmış eti bir defa kaynatın ve ocaktan alın

çorbanın tuzunu ayarlayın

ardından pul biber ve sarımsaklı sirke ile servis edin

afiyet bal şeker olsun







No comments:

Post a Comment