Zencefilli Elmalı Kek
4 Küçük elma
3 Yumurta
3,5 Çay bardağı un
3 Çay bardağı şeker
1 Çay bardağı yer fıstığı
100gr. Margarin (eritilecek)
2,5 Yemek kaşığı sıvı yağ
2 Yemek kaşığı yoğurt
1 Tatlı kaşığı toz zencefil
1 Kabartma tozu, 1 Vanilya
Üzeri İçin:
File fındık, tarçın
Kayısı reçeli
Yapılışı: Yer fıstıklarını irice dövüp bir kenarda bekletin. Yumurtaları, şekeri, yağları, yoğurdu bir kaba alıp iyice çırpın. Unu, yer fıstığını, kabartma tozunu, vanilyayı ve zencefili ilave edip karıştırın. Hazırlanan kek hamurunu yağlanmış tepsiye dökün. Elmaları soyun, temizleyin ve yıkayın. Elmalardan birinin çeyreğini ayırın. Diğer elmaları ince ince dilimleyin. Ayrılan elmayı tepsinin ortasına koyun. Etrafına dilimlenmiş elmaları dizin. Elmaların üzerlerine tarçın serpin. Kek hamurunun üzerine file fındık serptikten sonra fırında pişirin. Keki fırından alır almaz üzerine kayısı reçeli sürün.
No comments:
Post a Comment