Ablamın arkadaşından öğrendiği ve bizler için yaptığı nefis bir lezzet...
MALZEMELER:
5 su bardağı un
yarım küçük paket maya
su
1 tatlı kaşığı tuz
tereyağ (üzerine sürmek için)
İÇ MALZEMESİ:
1 kilo haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
250 gr. kaşar rendesi
tuz
YAPILIŞI:
Öncelikle un , maya ve tuz bir kaba alınıp azar azar su eklenerek çok sert olmayan bir hamur elde edilir. Hamur 2 saat bekletilir. İç malzemesi için haşlanmış patates rendelenir. İçerisine yemeklik doğranmış soğan , kaşar ve tuz eklenip karıştırılır. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alınıp el ile hafif bastırılır. Ortasına yine limon büyüklüğunde patates koyulup kenar kısımları ortaya gelecek şekilde kapatılır... Üzerine bastırılarak merdane yardımı ile tava büyüklüğünde açılır. Tavada altı ve üzeri pişirilir. Pişen gözlemelerin üzerine tereyağ sürülüp sıcak olarak servis yapılır...
AFİYET OLSUN
No comments:
Post a Comment