Sunday, September 15, 2013

kahvaltilik tarifleri cilbir

Merhabalar sevgili web sitesi okurlarimiz. Yogun talep üzerine sizlere bugün kahvaltilik tarifleri cilbir yazisini yayinlamaya karar verdik.



kahvaltilik tarifleri cilbir 1


Herkese hayırlı ve güzel bir Cuma günü dilerim. Bugün özellikle haftasonu kahvaltısında  ya da diğer öğünlerde kolaylıkla yapılıp sunulabilecek yumurtanın yoğurtla birleştiği farlı bir tat olan Çılbır tarifini vermek istiyorum.


Malzemeler: 


4 yumurta


3-4 parmak su  


1 yemek kaşığı sirke


tuz


2 su bardağı yoğurt


2 diş sarımsak


zeytinyağı


kırmızı biber


Hazırlanışı:


Bir tencerede su, tuz ve sirke kaynatılır. Yumurtalar kaynayan suyun içine kırılır.(Burada en önemli nokta yumurtaların düzgün olarak kırılması, sarısının patlamamasıdır.Bu nedenle ya suya çok yakından kırılır ya da suya sokulan bir kepçeye kırılıp ardından suya bırakılır) Yumurta kayısı olana kadar pişirilir. Pişen yumurtalar kevgirle alınıp tabağa konulur. Diğer tarafta dövülmüş sarımsakla çırpılıp, karıştırılan yoğurt yumurtaların üzerine dökülür. Tavada kızdırılan zeytinyağına kırmızı biber eklenr ve biber yanmadan önce alınıp yoğurdun üzerine gezdirilir. Yoğurdun üzerine kırmızı biber serpilip sıcak sıcak servis yapılır.


AFİYET OLSUN.


kahvaltilik tarifleri cilbir 2




















Onerimiz enterasan konular ve siteler : tost ekmegi ile kahvaltilik

No comments:

Post a Comment