Wednesday, September 4, 2013

Kıymalı Paçuk...



kiymali pacuk 1


 


 


Evde hiçbir zaman planlı yapılmamıştır bu hamur işi. Dolapta bekleyen kıyma ya da sepette bekleyen patates çağırır bizi bu lezzete. Tabi o gün çocukların peşinde dışarıda koşturmaktan yemek yapmaya vakit kalmamışsa da yapılır. Her öğün yenir ve çok yaptım desen de, nasıl olur bütün hepsi tükenir :) Yapanlara şimdiden afiyetler olsun. 



kiymali pacuk 2


 


Malzemeler:


500 gr. kıyma


2 adet soğan


Bir tutam maydanoz


Tuz, karabiber, pul biber, kekik


 


Hamur için;


1 kilo un


1 paket kuru maya


Tuz


 


 


Yapılışı: İlk önce hamur hazırlanır, ılık su ile yoğrulur, kulak memesi yumuşaklığında hazırlanır. Dinlenmeye bırakılır. Diğer taraftan küp doğranmış soğanlar sıvıyağda kavrulur. Kıyma ilave edilir. Kıyma pişince tuzu, ve birer çay kaşığı karabiber, pul biber ve kekik ilave edilir. Ocağın altı kapatılır ve kıyılmış maydanozlar eklenir. Ilınmaya bırakılır.


Hamur silindir şeklinde elimizde yuvarlanır 3 parmak kalınlığında parçalara ayırılır. (ortalama 12 adet) Her parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açarak içerisine hazırladığımız iç malzemesi eklenir, yarım ay şeklinde kapatılır. Yağsız tavada orta ateşte arkalı önlü kızartılıp tabağa alınca iki tarafına da tereyağ sürülür, diğer hamurlar da aynı şekilde hazırlanarak servis edilir.


No comments:

Post a Comment