Wednesday, October 30, 2013

gönen iğne uçları

Merhabalar sevgili site takipçilerimiz. Yogun istek aldigimiz icin sizlere bugün gönen iğne uçları yazisini paylasmaya karar verdik.


gonen igne uclari 1


HAYIRLI GÜNLER CANLARIM


NASILSINIZ:)))


İyiyim canlarım kaç gündür griptim yazın grip zormuş be canlar. Bu gün daha iyi hissediyorum sizlerle sohbet zamanı. Hayatımızda sevinç ve üzüntüler oluyor bazen fırtınalı bazen sakin geçiyor.


Bakın Hz. Mevlana  ne diyor.




Üzülme!

Dert etme can!

Görebiliyorsan, dokuna biliyorsan,nefes alabiliyorsan,yürüye biliyorsan

Ne mutlu sana.....

Elinde olmayanları söyleme bana...

Elinde olanlardan bahset can...

Geceler hep kimsesiz mi geçecek?

Gidenler hep dönmeyecek mi?

Yitirdiğin her ne ise yağmurlu bir gecede

Veya bir bahar sabahında karşına çıkmış.

Bil ki güzelliklerde var bu hayatta.

Gel gitlerin olmadığı bir hayat düşüne bilirmisin?

Hüzün olgunlaştırır.

Kaybetmekse  sabrı gösterir...

Hz. Mevlana

Üzülmeden mutluluk yok ama genede Rabbimize şükürler olsun sağlıklıyız hamdolsun daha ne isteris:)))

Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi demiş Kanuni Sultan Süleyman.

Mutlulukla bakalım mutlu olalım olumsuz kapılara fermuar çekelim tamam. Tatlı yiyelim tatlı konuşalım...

Bu gün sizlerle şeftali reçeli paylaşacağım 15 dakikada pişecek ve kahvaltı sofrasına koyacaksınız iyiymiş demi. Hem pratik, hem leziz, hem kolay, şeftali reçeli yapmaya varmısınız???


gonen igne uclari 2


Hadi bayanlar baylar buyurun

Bu şeftali reçeli tarifi kaçmaz, bitmeden sende yap.

Pamuk eller mutfağa:)))

ŞEFTALİ REÇELİ MALZEMELERİ

ŞEFTALİ REÇELİ MALZEMELERİ NELERDİR

Bir buçuk kilo şeftali (6Adet)

3 Su bardağı şeker (Klasik paşabahçe bardağı)

1 Su bardağı su ( Klasik paşabahçe bardağı)

1 Tane karanfil

1 Yemek kaşığı limon suyu

1 Çay kaşığı ucuyla tereyağı

ŞEFTALİ REÇELİ YAPILIŞI

ŞEFTALİ REÇELİ NASIL YAPILIR

1) Şeftalilerin biraz sertlerini alalım yıkayıp kabuklarını soyalım elma dilimi gibi yapıp tencereye koyalım. Üzerine şekerini koyup akşamdan sabaha kadar buz dolabında ağzı kapaklı bekletelim.

2) Sabah oldu siz kahvaltı hazırlarken hemen bir bardak suyu koyup ocağa koyalım 10 dakika kaynasın üzerindeki köpüğü alalım limon suyu, tereyağı, karanfili koyup 5 dakika daha kaynasın kapatalım.

Canlar 15 dakikada şeftali reçeli tamamdır:)))

3) Çok kolay demi canlar çay demlenmeden reçel hazır elinize sağlık mmmmm bir tabağa katın kahvaltıya koyun biz öyle yaptık geri kalan reçeli de bone taktım 1 gün yani akşama kadar güneşte beklettim şişeye kattım.

4) Reçel  ne kadar çıktı diye soranlara bir buçuk kilo şeftaliden 700 gramlık şişe dolusu şeftali reçeli çıktı...

Son olarak bir kase lezzetin reçellerine bakmadan geçmeyin dostlar neler var neler.

Turunç reçeli, portakal reçeli, patlıcan reçeli, ceviz reçeli,elma reçeli, vişne reçeli, çilek reçeli, kayısı reçeli, incir reçeli, dut reçeli, kiraz reçeli saymakla bitmez.

MAŞALLAH BİR KASE LEZZET REÇELLERİ TIKTIK:)))

AFİYET ŞİFA OLSUN EFENDİM



Bu konu hakkinda daha cok yazi gorebileceginiz faydali bir sayfa : bicos de croche com graficos para fraldas

No comments:

Post a Comment